میوه عناب کاربردهای زیادی در طب سنتی ایرانی بهعنوان داروی ضدسرفه، ملین و کاهنده فشار خون دارد. این میوه در طب سنتی در ترکیب با سایر داروهای گیاهی برای درمان سرماخوردگی، آنفولانزا و سرفه استفاده میشود.
این مطلب صرفا اطلاعات عمومی است و هرگز جایگزین توصیه پزشک متخصص نیست. قبل از انجام هر اقدامی حتما با یک پزشک متخصص ملاقات و از توصیه های او پیروی کنید. اطلاعات بیشتر
همچنین، در بخشهایی از آسیا که عناب بیشتر رشد میکند، آن را معمولاً خشک و برای تولید آبنبات و پخت دسر از آن مصرف میکنند.
بسیاری از تحقیقات تأیید کردهاند که با توجه به اینکه عناب میتواند از استرس اکسیداتیو و اختلالات التهابی جلوگیری کند، در نتیجه از کبد محافظت میکند. همچنین دیده شده است که عصارههای پلیساکاریدی عناب اثر قابل توجهی بر استئاتوز کبدی ناشی از فروکتوز (حالت خفیفی از بیماری کبد که در اثر مصرف زیاد از حد قند فروکتوز موجود در میوهها، آبمیوهها، سبزیجات و عسل، ایجاد میشود و در آن قطرات چربی درون سلولهای کبد یافت میشود) و دیس لیپیدمی (کبد چرب غیر الکلی) از طریق کاهش سطح گلوکز و انسولین دارند.
یکی از مهمترین فواید عناب این است که به خاطر فیبر زیادی که دارد به هضم بهتر غذا کمک میکند
خطر آسیبهای ناشی از وجود زخم، جراحت و باکتریهای خطرناک را کم میکند.
بنابراین یکی دیگر از فواید عناب خشک برای زنان ادرارآوری عناب و کمک به بهبود عفونت خفیف اندام تناسلی است.
از دیگر خواص عناب میتوان به تصفیه خون و دفع سموم بدن اشاره کرد.همچنین گیاه عناب از بروز مشکلات قلبی جلوگیری مینماید و در موارد مراقبتها و درمانهای پوست، عناب سبب روشنی پوست میشود.
چربی: عناب منبع مناسبی از اسیدهای چرب ضروری است. بخش بزرگی از این چربیها در عناب از اسیدهای چرب غیراشباع تشکیل شده است.
سلولهای مغز با افزایش سن شروع به تحلیل میکنند. این امر خطر ابتلا به تعدادی از اختلالات عصبی را افزایش میدهد. عناب قادر خواص چای عناب و دارچین است ذهن را آرام کند.
ظاهرا عناب چینی خشک همان اندک ویتامینها را نیز ندارد اما استثنائاً ویتامین ث آن چندین برابر بیشتر است. ضمنا مواد معدنی عناب خشک و کالری آن چندین برابر عناب تازه است.
عناب میتواند از بسیاری از امراض به ویژه بیماریهای کبدی جلوگیری کند. اگر علاقمندید درباره خاصیت عناب برای کبد چرب اطلاعات مفیدی کسب نمایید با دلفین همراه شوید.
مصرف عناب در حد اعتدال میتواند در این زمینه کمک کننده باشد.
اگرچه خاصیت عناب خشک برای مردان کم نیست اما زیادهروی در مصرفش میتواند مشکل ساز باشد.